9 Λόγοι για να τρώμε αυγά

Πέρασαν πολλά χρόνια στην ….παρανομία, με την κατηγορία της αύξησης της χοληστερόλης. Σήμερα ξαναχτυπούν ως το νέο super trend της σωστής και υγιεινής διατροφής!

  1. Δεν κάνουν κακό: Τρώγοντας μέχρι ένα αυγό την ημέρα, τα επίπεδα της χοληστερόλης παραμένουν ανεπηρέαστα, όπως αποκάλυψε μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Metabolism. Γιατί; Έχουν μικρή περιεκτικότητα σε κεκορεσμένα λιπαρά.
  2. Βελτιώνουν την όραση: Έρευνα του Πανεπιστημίου Taft’s έδειξε ότι ο οργανισμός απορροφά περισσότερη ωχρίνη από το αυγό σε σχέση με τα λαχανικά. Η ωχρίνη είναι μία ουσία απαραίτητη για την καθυστέρηση των προβλημάτων της όρασης, τα οποία οφείλονται στο γήρας. Είναι πλούσια σε λουτεϊνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Το σώμα απορροφά περισσότερη από τα αυγά απ΄ότι από άλλες τροφές.
  3. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη : Δύο αυγά εξασφαλίζουν το 25% της ημερήσιας ποσότητας πρωτεΐνης που χρειαζόμαστε. Το ασπράδι περιέχει περισσότερη από ότι ο κρόκος.
  4. Ο κρόκος θεωρείται και πολυβιταμίνη: Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α και D, φολικού οξέως και ασβεστίου.
  5. Δέν έχει πολλές θερμίδες: Κάθε αυγό περιέχει μόνο 75 θερμίδες.
  6. Περιέχουν λιπαρά οξέα Ωμέγα 3: Τα πολυσυζητημένα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος, βρίσκονται τόσο στα αυγά όσο και στα ψάρια. Ένα αυγό εξασφαλίζει τόση ποσότητα Ωμέγα 3 όσο και 30 γραμμάρια σολομού.
  7. Ενισχύουν τον εγκέφαλο: Αποτελούν μία από τις πιο συμπυκνωμένες πηγές Χολίνης, σημαντικό στοιχείο για την εγκεφαλική λειτουργία.
  8. Έχουν άπειρες χρήσεις στην Κουζίνα και στην Ζαχαροπλαστική.
  9. Μαγειρεύεται γρήγορα, εύκολα, έχει προσιτή τιμή, είναι νόστιμο και με ασύγκριτη γεύση.