Χοιρινό ρολό με γέμιση μήλου

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μήλα, αποφλοιωμένα, καθαρισμένα & ψιλοκομμένα
  • 8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 2 φλιτζάνια χοντροκομμένους κύβους άσπρου ψωμιού, χωρίς κόρα
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλατοπίπερο
  • 1/2 έως 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, αν χρειαστεί προσθέστε και άλλο
  • 1  χοιρινό μπούτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα μήλα και φασκόμηλο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά το ψωμί, το αυγό, το βούτυρο και το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου σταδιακά μέχρι να εμποτιστούν τα πάντα.
  3. Αφήστε το μείγμα της γέμισης να κρυώσει τελείως πριν το τοποθετήσετε στο χοιρινό μπούτι.
  4. Τοποθετούμε το χοιρινό σε μία καθαρή επιφάνεια και ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό το κρέας και το δένουμε σε διάφορα σημεία με σπάγκο. 
  5. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το κόψουμε. Γαρνίρουμε με τα μήλα και τα φρέσκα μυρωδικά.

Tip: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη όταν σοτάρετε τα μήλα.

Καλή επιτυχία!