Bûche de Noël (Χριστουγεννιάτικο μπουσέ)

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 5 αυγά
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανιλέτες 

Για τη γέμιση:

  • 12 κουτ. νουτέλα
  • 700 γρ. cream cheese
  • 4 κ.σ. κονιάκ

Για τη διακόσμηση:

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • Zάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Άρχισε με το παντεσπάνι. Χτύπα τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη και τις βανιλέτες μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπεν μαρί, λιώσε την κουβερτούρα. Πρόσθεσε τώρα το μείγμα μέσα στην κουβερτούρα και ανακάτεψε καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τ ασπράδια σε μαρέγκα και πρόσθεσέ τα στο παραπάνω μείγμα.
  2. Πάρε τώρα ένα ταψί (28χ28 εκ.) άπλωσε αντικολλητικό χαρτί, ρίξε πάνω του τη ζύμη από το παντεσπάνι και ψήσε στους 180°C για 25 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτο από το φούρνο, σκέπασέ το με μία πετσέτα και άστο να κρυώσει. Μετά μπορείς να το καλύψεις με μία μεμβράνη και να το αφήσεις στο ψυγείο όλη νύχτα.
  3. Την επόμενη μέρα βγάλτο από το ψυγείο και άστο να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάλε την cream cheese, τη νουτέλα και το κονιάκ.
  4. Σε ένα πάγκο ή στο τραπέζι στρώσε λίγο αντικολλητικό χαρτί και αναποδογύρισε το παντεσπάνι. Άπλωσε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω του και τύλιξέ το σε ρολό.
  5. Κάλυψε τώρα τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακόσμησε με φλούδες σοκολάτας. Από πάνω μπορείς να πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη. Είμαστε έτοιμοι. Ο χιονισμένος κορμός Buche de Noel είναι έτοιμος για φάγωμα.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: cookoo.gr