Χριστουγεννιάτικο Eggnog

Το Eggnog είναι διάσημο ρόφημα στην Αμερική, στο Παναμά και στον Καναδά και συνδέεται πάντα με χειμερινούς εορτασμούς όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Είναι ένα πολύ νόστιμο αλλά με πολλές θερμίδες ρόφημα. Αξίζει όμως να το δοκιμάσετε!

Υλικά

  • 12 αυγά, ξεχωριστά
  • 6 κούπες γάλα
  • 2 κούπες παχιάς κρέμας γάλακτος
  • 2 κούπες ουίσκι
  • 1+1/2 κούπες ζάχαρη
  • ¾ κούπα κονιάκ
  • 2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με μίξερ τους κρόκους αυγών μαζί με την ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Αργά προσθέτετε το κονιάκ και το ουίσκι.
  2. Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία, βάζετε την μίξη στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες. 
  3. 30 λεπτά πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, ανακατέψτε το γάλα στο παγωμένο μπολ, προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα στο μίξερ στο δυνατό ώσπου η κρέμα γίνει σκληρή. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια αυγών ώσπου να σκληρύνουν. Απαλά βάζετε το τα ασπράδια αυγών στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και έπειτα την κρέμα. Γαρνίρετε  με λίγο μοσχοκάρυδο και σερβίρετε με κουτάλα.

Καλή επιτυχία!