Γαλοπούλα γεμιστή με μανιτάρια και καρύδια

Υλικά για 10 άτομα

  • 1 γαλοπούλα 5 κιλά

Για τη μαρινάτα:

  • 1 φλυτ. τσαγιού λάδι
  • 5 – 6 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ½ κουτ. γλυκού τριμμένο φασκόμηλο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια λαζαρίνια
  • 250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλυτζ. τσαγιού καρύδι τριμμένο
  • ½ τσαγιού γαλέτα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Μια μέρα πριν ψήσουμε τη γαλοπούλα, την βάζουμε στο ταψί όπου θα ψηθεί, και έχοντας ανακατέψει καλά όλα τα υλικά της μαρινάτας ( λάδι, μέλι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, πάπρικα γλυκιά, αλατοπίπερο), την αλείφουμε καλά με πινέλο και μέσα και έξω και τη γυρνάμε από όλες τις μεριές.
  2. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης (μανιτάρια ψιλοκομμένα, γιαούρτι, καρύδι, γαλέτα, αυγό, χυμό λεμονιού) γεμίζουμε τη γαλοπούλα και την ράβουμε, ώστε να συγκρατηθούν μέσα όλα τα υλικά.
  3. Την τοποθετούμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς C, για να ψηθεί. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος την γυρίζουμε και την περιχύνουμε τρεις φορές με τη μαρινάτα (που υπάρχει στο ταψί ως ζουμί).

Καλή επιτυχία!

Πηγή: sidages.gr