Βιεννέζικη βασιλόπιτα

Χρόνος Προετοιμασίας: 30-45′

Υλικά

  • Βιτάμ
  • 3 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3-4 βανιλέτες 
  • 4 κ. σ. καρυδόψιχα
  • 4 κ. σ. αμυγδαλόψιχα
  • 4 κ. σ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 4 κ. σ. σταφίδες ξανθές
  • 4 κ. σ. ινδική καρύδα
  • 1 γιαούρτι
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  1. Για αρχή, χτύπα στο μίξερ το Βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά και συνέχισε να ανακατεύεις. Πρόσθεσε τώρα τις βανιλέτες και τα ξύσματα.
  2. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν. Στη συνέχεια χαμήλωσε τη ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε εναλλάξ το χυμό, το γιαούρτι και το αλεύρι. Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταμάτα το μίξερ, ρίξε τους ξηρούς καρπούς και ανακάτεψε τα.
  3. Πάρε τώρα το μείγμα και βάλτο σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήσε στους 160°C για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα. H Βιεννέζικη βασιλόπιτα είναι έτοιμη!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: cookoo.gr