Γαύρος τηγανητός με σουσάμι!

Πώς μπορεί να ταιριάξει το σουσάμι στον γαύρο…

Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά

 

Υλικά

- 1/2 κιλό Γαύρος καθαρισμένος

- 1 Αυγό  χτυπημένο με λίγο νερό

- άσπρο Σουσάμι  όσο χρειαστεί

- Αλάτι

- Μαϊντανό λίγο ψιλοκομμένο

- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους γαύρους, αφαιρούμε τα κεφάλια τους, τους πλένουμε καλά, τους στραγγίζουμε και τους αλατίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό με λίγο νεράκι και το χτυπάμε. Πιάνουμε από τις ουρές τρεις-τρεις γαύρους, τους βουτάμε στο αυγό, μετά στο σουσάμι και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

 

 

Πηγή: chefoulis.gr