Μπιφτέκια με σαφράν και μπέϊκον
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Αναμονή: 1½ ώρα
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα
Υλικά:
1) 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (λάπα)
2) 350 γρ. χοιρινό κιμά
3) 50 γρ. μπέικον
4) 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
5) 2 φέτες ψωμί (χωρίς κόρα) βρεγμένες σε γάλα
6) 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
7) 1 πρέζα σαφράν
8) 1/4 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
9) 2 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
10) 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
11) 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
12) 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
13) 1 κουτ. γλυκού soy sauce
14) αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση:
1) Bάζουμε το σαφράν στο κρασί για μισή ώρα.
2) Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
3) Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε μπολ (όχι μεταλλικό) και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα, το βγάζουμε από το ψυγείο και φτιάχνουμε μπιφτέκια.
4) Τα τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόχαρτο, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ψήνουμε στη σχάρα, στον φούρνο ή στο τηγάνι (αλευρωμένα ελαφρώς).
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας