Κεφτεδάκια με φασκόμηλο & παρμεζάνα

Στρώστε το τραπέζι σας με ιδιαίτερους και νόστιμους μεζέδες!!

Υλικά (για περίπου 20 κεφτεδάκια):

v 250 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς από ποντίκι

v     250 γραμμ. χοιρινός κιμάς

v     2 αυγά

v     ½ κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου φασκόμηλου ψιλοκομμένου ή

       1 κουτ. γλυκού ξερό τριμμένο

v     Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

v     70 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη

v     ½  κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

v     2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

v     ½ φλιτ. Σόδα (αναψυκτικό)

v     Αλάτι & πιπέρι

v     ½ κούπα αλεύρι για το πανάρισμα

v     Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες, τα αυγά, το φασκόμηλο, το ξύσμα, την παρμεζάνα, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τη σόδα, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι.

Πλάθουμε κεφτεδάκια ( σε μέγεθος καρυδιού ), τα αλευρώνουμε καλά, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά.

Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγουν τα περιττά λάδια και σερβίρουμε.