Σαλάτα νισουάζ με αντζούγιες και αυγά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά για 4 με 6 άτομα
Υλικά:
1) 3 αυγά βραστά κομμένα σε φέτες
2) 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
3) 3 βρασμένες πατάτες κομμένες σε κύβους
4) 1 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένα φασολάκια ψιλοκομμένα
5) 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
6) Ελιές πράσινες
7) 1 κουτί τόνο
8) Ελιές μαύρες
9) Μερικά φιλετάκια αντζούγιας
10) 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
11) Λάδι
12) Ξύδι
13) Αλάτι
14) Πιπέρι
15) Ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής:
1) Πλένουμε και κόβουμε σε όγδοα τις ντομάτες. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και τα φασολάκια σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε λάδι,ξίδι,αλάτι και πιπέρι και ρίγανη.
2) Τρίβουμε τη σαλατιέρα με το σκόρδο και βάζουμε μέσα τις πατάτες με τα φασολάκια, τις ντομάτες, την πιπεριά κομμένη σε κρίκους, τον τόνο κομματιασμένο,τις ελιές, τα αυγά κομμένα σε τέταρτα.
3) Τέλος, προσθέτουμε τα φιλετάκια αντζούγιας και ρίχνουμε από πάνω λαδόξιδο.