Σαγανάκι αυγά με παστουρμά και σουτζούκι.

Τσιπουροκατάσταση…

Όταν τα αυγά παίρνουν “μυρωδιά” τον παστουρμά…

Υλικά:

1) 3 φέτες παστουρμά

2) μερικές φέτες σουτζούκι

3) 2 αυγά

4) κίτρινα τυριά τριμμένα

5) κόκκινη γλυκιά πάπρικα για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:
1) Βάζουμε σε ατομικό pyrex τον παστουρμά να καλύψει τον πάτο.
2) Καλύπτουμε με μερικές φέτες σουτζούκι.
3) Σπάμε από πάνω τα αυγά (όπως  όταν τα κάνουμε “μάτια”στο τηγάνι). 
4) Καλύπτουμε με τα τυριά.
5) Βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή-μέτρια θερμοκρασία ή στα μικροκύματα για 8 περίπου λεπτά στη δεύτερη σκάλα.
Σκοπός μας είναι να λιώσουν τα τυριά(όχι να καούν) και να γίνουν τ ’αυγά σφιχτά!

Tip: Ελέγχουμε το σαγανάκι”σκάβοντας” με μια οδοντογλυφίδα.
Αν δούμε ότι έχει ζουμί το αυγό,θέλει κι άλλο ψήσιμο.
Αφού ψηθεί πασπαλίζουμε με κόκκινη γλυκιά πάπρικα.

Πηγή:magyreuontas.blogspot.g