Στραπατσάδα με σύγκλινο, φέτα, πιπεριά και παξιμάδια

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Υλικά:
1) 3 μεγάλες ώριμες τομάτες
2) 5-6 αυγά
3) 150 γραμμ. σύγκλινο
4) 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
5) 80 γραμμ. φέτα σκληρή
6) 80 ml ελαιόλαδο
7) 5-6 παξιμάδια κρίθινα
8) Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
1) Αφαιρούμε τη φλούδα από τις τομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας τα πολλά σπόρια τους. Σε ένα πλατύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το σύγκλινο κομμένο σε κομμάτια για 1 λεπτό, προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα.
2) Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 4-5 λεπτά στα υγρά τους, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ανά διαστήματα.
3) Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη (μέχρι να μαγειρευτεί το αυγό).
4) Προσθέτουμε αλατοπίπερο, αποσύρουμε από τη φωτιά και τρίβουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
προσθέτοντας σε κάθε πιάτο, πάνω στα κρίθινα παξιμάδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια.
Για πιο πικάντικο, βάζουμε μαζί με τα αυγά και μια μικρή, καυτερή κόκκινη πιπεριά.
Μικρό μυστικό:
Το κόλπο για να βγάλουμε εύκολα τη φλούδα από τις ντομάτες είναι να τις ρίξουμε προσεκτικά σε νερό, που βράζει, για 10 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά να τις βάλουμε σε παγωμένο νερό. Η φλούδα πλέον θα βγαίνει με μια κίνηση.