Πασχαλινά αυγά με σχέδια 2!

Με αυτοκόλλητα

Κολλάμε αυτοκόλλητα (τα μεταλλικά λειτουργούν καλύτερα) επάνω στα βρασμένα αβγά. Τα βάζουμε στη βαφή και όταν στεγνώσουν αφαιρούμε τα αυτοκόλλητα.

 

Αυγά με νέον

Με ξύδι και νέον χρώματα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να πετύχετε τα πιο μοντέρνα αυγά. Βουτάτε λοιπόν, στο χρώμα τη μεριά του αυγού που θέλετε να αποκτήσει χρώμα. Αν επιθυμείτε διαβαθμίσεις του ίδιου χρώματος, ξεκινάτε τοποθετώντας το αυγό για λίγο στο χρώμα, ώστε να πετύχετε τον πιο ανοιχτό τόνο.Το βγάζετε, το ξαναβάζετε στη μπογιά αλλά όχι τόσο βαθιά όσο πριν και το αφήνετε για περισσότερη ώρα αυτή τη φορά. Το ξαναβγάζετε, συνεχίζετε πάλι με μικρότερη επιφάνεια κάλυψης και αφήνετε ξανά για μεγαλύτερο χρόνο, έως ότου βαφτεί καλά. Συνήθως χρειάζονται 10-15′ μέχρι να αποκτήσει το αυγό αυτό το πιο ζωηρό, έντονο χρώμα.

 

Αυγά… μαρμάρινα

Σε ένα μπολ γεμάτο νερό ρίξτε μερικές σταγόνες από τα παλιά σας -έντονα σε χρώμα-μανό. Με ένα ξυλάκια ανακατέψτε το νερό με τα χρώματα. Σιγά-σιγά βουτήξτε το βρασμένο αυγό στο νερό μέχρι να καλυφθεί εντελώς και όταν καλυφθεί τραβήξτε το γρήγορα έξω. Αφήστε το αυγό στην άκρη να στεγνώσει. Ανάμεσα στα βουτήγματα των αυγών μην ξεχνάτε να ανακατεύετε καλά το νερό. Επαναλάβετε μερικές 3-4 φορές το βούτηγμα κάθε αυγού για να πάει μπόλικο χρώμα παντού.

 

Με μαργαρίνη

Μία ακόμα εύκολη τεχνική είναι να προσθέσετε στη βαφή ζεστό νερό και λιωμένη μαργαρίνη για ένα περίεργο και κάπως ψυχεδελικό αποτέλεσμα, αλλά άκρως εντυπωσιακό.