Πασχαλινά Τυροψωμάκια

Νόστιμος μεζές για το Πασχαλινό τραπέζι!!

Υλικά για 12 άτομα

Υλικά:

  • 350 γρ. αλεύρι σταρένιο
  • 25 γρ. μαγιά στεγνή σε σκόνη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κουταλάκι μαϊντανός ξερός
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 220 γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, φέτα σκληρή, πεκορίνο)
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • ελάχιστο αλάτι, λίγο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα αυγά με ένα πιρούνι και τους προσθέτετε τα ανάμεικτα τυριά και το μαϊντανό. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές λάδι και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Βάζετε το αλεύρι και το αλάτι πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια, εκτός από 100 γρ. περίπου που τα αναμειγνύετε με τη μαγιά και λίγο χλιαρό νερό. Αφήνετε αυτό το ζυμάρι να φουσκώσει, σκεπασμένο με ένα πανί.

  2. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο του υπόλοιπου αλευριού και ρίχνετε 1 κουταλιά λάδι και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Ανακατεύετε ελαφρά το υγρό αυτό μείγμα με λίγο από το αλεύρι που υπάρχει γύρω γύρω και προσθέτετε στο κέντρο «φουσκωμένο» ζυμάρι και το μείγμα με τα τυριά και τα αυγά. Ζυμώνετε απορροφώντας σιγά σιγά το αλεύρι.

  3. Δίνετε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, τη βάζετε σε μια αλευρωμένη λεκάνη και την αφήνετε να φουσκώσει 1 ώρα και 30΄. Αλείφετε με λίγο λάδι μια λαμαρίνα και τη στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί, που το αλείφετε και αυτό με λίγο λάδι. Πλάθετε με τη ζύμη 10-12 μικρά στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετείτε στη λαμαρίνα.

  4. Περιχύνετε κάθε ψωμάκι με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με λίγο κόκκινο πιπέρι. Ψήνετε τα τυρόψωμα στους 200 οC για 30΄ μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.

Πηγή:icookgreek.com