Μαγειρίτσα με κότα και χόρτα

Χρόνος προετοιμασίας: 20′

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 25′

Υλικά για 4 άτομα

 

Υλικά

-1 κοτόπουλο ολόκληρο
-100 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
-1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-2 καρότα
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 μαρούλι πλυμένο και ψιλοκομμένο
-2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-½ κιλό σέσκουλα ψιλοκομμένα
-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

-2 αυγά
-2 λεμόνια (τον χυμό τους)

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. 
  2. Bγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό. Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασε γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε ως βάση της σούπας. 
  3. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και πετάμε τα κόκαλα.
  4.  Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κόβουμε σε κομμάτια. 
  5. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό από το κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τον μισό άνηθο και τα συκωτάκια. Aλατοπιπερώνουμε καλά και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό. Βράζουμε το φαγητό μας για μισή ώρα σε σιγανή φωτιά. 
  6. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Ρίχνουμε σε μπολ τα αυγά, το λεμόνι και 2 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας και τα χτυπάμε πολύ καλά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε κι άλλο ζουμί από την κατσαρόλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε το φαγητό με το αβγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!

                                                                                                                                                                                                                                        Πηγή: thecookbook.gr