Κατσικάκι με γιαούρτι και αγκινάρες στο φούρνο

Υπέροχη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για το εορταστικό τραπέζι!!

Υλικά:

  • 1 κιλό κατσικάκι  (μπούτι)
  • 10-12 καρδιές αγκινάρας
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού, γιαούρτι πρόβειο χωρίς την πέτσα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε τις καρδιές από τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό για 3’ – 4’. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε στην άκρη. Επιλέγετε κατά προτίμηση ένα κλειστό πήλινο σκεύος. Στρώνετε το κρέας, αλατίζετε, προσθέτετε το λάδι και το αλείφετε με το βούτυρο.
  2. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε το κατσικάκι στους 180 – 200 °C για 1 ώρα. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20’. Χτυπάτε σ’ ένα μπολ με το σύρμα των αυγών το γιαούρτι με τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρις ότου αποκτήσετε παχύρρευστη σάλτσα.
  3. Τοποθετείτε τις αγκινάρες γύρω από το κρέας και περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Αφήνετε το φαγητό στο φούρνο για 15’ – 20’ ακόμη, μέχρι να σχηματιστεί κρούστα. Σερβίρετε αμέσως με πράσινη σαλάτα.

Πηγη:icookgreek.com