Αρνί σε σφολιάτα

Προετοιμασία 50′

Μαγείρεμα 45′

Υλικά για 6 άτομα

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι (1 ½ κιλό περίπου, χωρίς κόκαλο)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 250 γρ. τυρί κίτρινο (τριμμένο)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές σούπας γάλα

Εκτέλεση

Βράζουμε το αρνί σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίσει και μετά το «διαλύουμε» με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια. Κοπανάμε στο γουδί το δεντρολίβανο μαζί με το σκόρδο, το πιπέρι, το Flora και το τυρί, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα σαν αλοιφή. Ρίχνουμε το μείγμα στο κρέας και ανακατεύουμε ελαφρά. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας μας, απλώνουμε πάνω του το μείγμα του κρέατος και πασπαλίζουμε με το τυρί και τον μαϊντανό. Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουν καλά οι άκρες της και τη βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνειά της με το αυγό και το γάλα και τρυπάμε παντού με πιρούνι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε. Ταιριάζει ωραία με σαλάτα εποχής.
Πηγή:flora.com.gr