Αρνίσιο μπούτι με κρούστα αλατιού και μπαχαρικών

Ζουμερό και γευστικό μονοπωλεί το ενδιαφέρον  τις μέρες του Πάσχα!!

Προετοιμασία: 15΄

Αναμονή: 8 ώρες

Μαγείρεμα: 50΄

Υλικά (για 4-6 άτομα):

1 μπούτι αρνιού περίπου 1.200 γραμμ.
2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε κόκκους
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για την κρούστα αλατιού:

600 γραμμ. αλεύρι
400 γραμμ. χοντρό αλάτι
2 κουτ. γλυκού κύμινο σε κόκκους
2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού καυτερή πιπεριά σε σκόνη
1 αυγό

Εκτέλεση

1. Από την προηγούμενη μέρα ετοιμάζετε την κρούστα αλατιού: μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και τα μπαχαρικά (εκτός από το κόλιαντρο). Προσθέτετε 1 1/2 ποτήρι νερό και ζυμώνετε. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Την επομένη λιώνετε στο γουδί το κόλιαντρο. Το ρίχνετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το λάδι και το ζεσταίνετε. Βάζετε το αρνί στο καυτό λάδι και το γυρίζετε συνεχώς για να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210° C. Απλώνετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας και με τον πλάστη ανοίγετε ζύμη πάχους 4 χιλ. Τοποθετείτε πάνω της το αρνί και το σκεπάζετε προσεκτικά ολόκληρο. Αλείφετε εξωτερικά τη ζύμη με το αυγό χτυπημένο, έτσι ώστε να μείνει καλά κλεισμένη. Βάζετε το αρνί σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 45΄. Σβήνετε το φούρνο, αλλά αφήνετε μέσα το κρέας ακόμα 15΄ με ανοιχτή την πόρτα.
4.Τοποθετείτε το αρνί σε μια μεγάλη πιατέλα και αφαιρείτε την κρούστα σπάζοντάς τη με ένα μαχαίρι. Κόβετε το κρέας σε μερίδες και σερβίρετε με φρέσκα φασολάκια βρασμένα στον ατμό.

Tip:
-Προσοχή, μη ρίξετε καθόλου αλάτι στο κρέας. Η κρούστα θα το αλατίσει όσο πρέπει.

Πηγή:elle.gr