Αρνάκι με μαϊντανό
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Υλικά για 6 άτομα
Υλικά
-2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι σε μερίδες
-1 κιλό μαϊντανό
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ποτήρι κρασί λευκό
-αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
-2 αυγά
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
Eκτέλεση
Ξεχωρίζουμε και πλένουμε μόνο τα φύλλα από τα κλωναράκια του μαϊντανού. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές του. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Χτυπάμε καλά τα αυγά με το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο λίγο με κουτάλα το ζουμί από την κατσαρόλα και αυγοκόβουμε το φαγητό.
Tips: Για καλύτερο αυγολέμονο, χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα και ύστερα προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους χτυπώντας με το μίξερ και τέλος το λεμόνι. Όταν θα το ρίξουμε όλο μαζί με το ζουμί πίσω στην κατσαρόλα, φροντίζουμε να χαμηλώσουμε πολύ τη φωτιά, διαφορετικά το αυγολέμονο θα κόψει. Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε μαζί με τον μαϊντανό να προσθέσουμε και ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο.
Πηγή:thecookbook.gr