Μπούτι κατσικίσιο γεμιστό με μυρωδικά, σταφίδες και τυρί

Υλικά για 4-6 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες

Υλικά

-2 μπούτια κατσικίσια ξεκοκαλισμένα
-1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας σταφίδες
-1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
-1/3 φλιτζανιού αμύγδαλο χοντροτριμμένο
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
-2+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κρέας και 1 κουταλιά ελαιόλαδο, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη μάζα. Απλώνουμε το κρέας πάνω στον πάγκο της κουζίνας και γεμίζουμε με το μείγμα. Διπλώνουμε και δένουμε καλά με σπάγκο ψησίματος σε 4 -5 σημεία. Κόβουμε δύο μεγάλα αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος και τα λαδώνουμε ελαφρά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το κρέας πάνω και το τυλίγουμε καλά. Δένουμε εξωτερικά με σπάγκο και τοποθετούμε σε ταψί. Βάζουμε μέσα στο ταψί λίγο νερό και το βάζουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 45 λεπτά. Φροντίζουμε ενδιάμεσα να έχουμε πάντα λίγο νερό μέσα στο ταψί. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε τον σπάγκο. Αφαιρούμε το χαρτί και μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τους χυμούς σε πιατέλα. Σερβίρουμε αφού περάσουν 10 λεπτά και κόψουμε το σπάγκο του κρέατος με ψαλίδι.

Πηγή:thecookbook.gr