Σοκολατένια μπισκότα με λευκή σοκολάτα & μέντα

Xρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά για περίπου 30 μπισκότα

Υλικά:

1) 110 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

2) 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3) 40 γρ. κακάο

4) 1 πρέζα αλάτι

5) 225 γρ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου

6) 65 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

7) 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

8) 2 κρόκοι αυγών

9) 1/2 λοβός βανίλιας, τους σπόρους, ή 1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

10) 4-5 φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα

11) 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη (για το πασπάλισμα)

Για τη γέμιση:

1) 100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

2) 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

3) 4-5 φύλλα φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση:

1) Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.

2) Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη (λευκή και καστανή), μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, τη βανίλια, τη μέντα και τη σοκολάτα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

3) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ºC ( στον αέρα).

4) Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη 1/2 κούπα ζάχαρη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 μικρά μπαλάκια, τα περνάμε ένα ένα απο τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψι σε απόσταση 6-7 εκ.το ένα από το άλλο. Με το δείκτη ή με το πίσω μέρος μιας κουτάλας κάνουμε στο κέντρο κάθε μπάλας ζύμης μία μικρή λακουβίτσα πιέζοντας ελαφρώς (δε πιέζουμε πολύ, γιατί θα απλώσουν υπερβολικά στο ψήσιμο και δεν θα έχουν το επιθυμητό σχήμα). Ψήνουμε για 10′.

5) Αποσύρουμε και με το δάχτυλό μας ξανα πατάμε τις λακούβες που έχουν φουσκώσει ελαφρώς με το ψήσιμο και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για 3′-4′ ακόμη. Αποσύρουμε ξανά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, περίπου 1 ώρα.

Γέμιση: Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τη σοκολάτα, τη κρέμα γάλακτος και τη μέντα και λιώνουμε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις λακουβίτσες των μπισκότων με το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε τρούφα πριν το ψήσιμο για πιο σοκολατένια γεύση.