Σοκολατότουρτα
Υπέροχη τούρτα με πολύυυυ σοκολάτα …..σκέτη αμαρτία!!!!
Υλικά :
για το κεικ σοκολάτας:
για την γέμιση και επικάλυψη:
Εκτέλεση συνταγής:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.
- Στο μπώλ του μίξερ, βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε πάλι. Το μείγμα μας θα είναι πολύ νερουλό αλλά έτσι πρέπει να είναι, μην το φοβηθείτε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-70 λεπτά .
- Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο πάνω σε σχάρα.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε τη γέμιση
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπωλ. Οσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο πιο εύκολα θα λιώσει.
- Σε ενα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα τοιχώματα του σκεύους.
- Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπωλ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει η σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο αυτά υλικά.
- Προσθέτουμε τον καφέ, την βανίλια, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα.
- Αφήνουμε το μίγμα μας σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα, ώστε να σφίξει τόσο ώστε να μπορουμε να το απλώσουμε αλλά να μην ρέει η σοκολάτα.
- Οσο σφίγγει η σοκολάτα μας, παίρνουμε το κέικ και με ένα μεγάλο μαχαίρι ή με κλωστή το κόβουμε σε τρεις πάτους.
- Σε μια βάση για κέικ τοποθετούμε τον πρώτο πάτο.
- Στη μέση του πάτου, βάζουμε λίγο λιγότερο απο το 1/3 της σοκολάτας και την απλώνουμε σε όλο τον πάτο.
- Τοποθετούμε απο πάνω τον επόμενο πάτο πιέζοντας ελαφρά.
- Βάζουμε πάλι ίδια ποσότητα σοκολάτας και εδώ και απλώνουμε.
- Τοποθετούμε και τον τελευταίο πάτο.
- Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για 10 λεπτάκια ώστε να σφίξει η σοκολάτα και να μπορούμε να την καλύψουμε χωρίς να μας κουνιέται.
- Βγάζουμε απο το ψυγείο και καλύπτουμε όλη την τούρτα με τη υπολοιπη σοκολάτα
- Διακοσμούμε με τρουφάκια, σταγόνες σοκολάτας, τριμμένα μπισκοτάκια ή ότι άλλο μας αρέσει.
.
.Πηγή:saborconna.blogspot.ca