Σοκολατότουρτα

Υπέροχη τούρτα  με πολύυυυ σοκολάτα …..σκέτη αμαρτία!!!!

Υλικά :

για το κεικ σοκολάτας:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. κακάο
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • ½ φλ. λάδι
  • 1 φλ. βραστό νερό

για την γέμιση και επικάλυψη:

  • 454 γρ. κουβερτούρα
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. εσανς βανίλιας
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1/8 κ.γ πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. καφέ φίλτρου (δυνατό, ετοιμο φτιαγμένο)
  •  τρούφα και σταγόνες σοκολάτας για τη διακόσμηση (η  ότι άλλο ταιριάζει στο γούστο σας)

Εκτέλεση συνταγής:

Ετοιμάζουμε το κέικ μας απο την προηγούμενη ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε καλύτερα την επόμενη.
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. 
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.
  3. Στο μπώλ του μίξερ, βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
  5. Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε πάλι. Το μείγμα μας θα είναι πολύ νερουλό αλλά έτσι πρέπει να είναι, μην το φοβηθείτε.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-70 λεπτά .
  7. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο πάνω σε σχάρα.
  8. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

 Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε τη γέμιση

  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπωλ. Οσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο πιο εύκολα θα λιώσει.
  2. Σε ενα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα τοιχώματα του σκεύους.
  3. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπωλ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει η σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο αυτά υλικά.
  5. Προσθέτουμε τον καφέ, την βανίλια, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα.
  6. Αφήνουμε το μίγμα μας σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα, ώστε να σφίξει τόσο ώστε να μπορουμε να το απλώσουμε αλλά να μην ρέει η σοκολάτα.

Συναρμολογούμε την τούρτα μας

  1. Οσο σφίγγει η σοκολάτα μας, παίρνουμε το κέικ και με ένα μεγάλο μαχαίρι ή με κλωστή το κόβουμε σε τρεις πάτους.
  2. Σε μια βάση για κέικ τοποθετούμε τον πρώτο πάτο.
  3. Στη μέση του πάτου, βάζουμε λίγο λιγότερο απο το 1/3 της σοκολάτας και την απλώνουμε σε όλο τον πάτο.
  4. Τοποθετούμε απο πάνω τον επόμενο πάτο πιέζοντας ελαφρά.
  5. Βάζουμε πάλι ίδια ποσότητα σοκολάτας και εδώ και απλώνουμε.
  6. Τοποθετούμε και τον τελευταίο πάτο.
  7. Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για 10 λεπτάκια ώστε να σφίξει η σοκολάτα και να μπορούμε να την καλύψουμε χωρίς να μας κουνιέται.
  8. Βγάζουμε απο το ψυγείο και καλύπτουμε όλη την τούρτα με τη υπολοιπη σοκολάτα
  9. Διακοσμούμε με τρουφάκια, σταγόνες σοκολάτας, τριμμένα μπισκοτάκια ή ότι άλλο μας αρέσει.

.

.Πηγή:saborconna.blogspot.ca