Κορνεδάκια
Πολύ νοσταλγικό γλυκάκι που πάντα τρώγαμε με λαχτάρα και χαρά!!
Ροδοψημένη σφολιάτα με απολαυστική κρέμα!!
Υλικά :
κρέμα
-
300 ml γάλα
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
3 βανιλίνες
-
100 γρ ζάχαρη
-
40 γρ κορνφλάουρ
-
3 κρόκοι αυγών
σαντιγύ
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 φύλλα σφολιάτας
2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Πως φτιάχνουμε τα κορνεδάκια :
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β.
-
Ετοιμάζουμε τα κορνέ μας.
-
Κόβουμε την μακριά πλευρά κάθε σφολιάτας σε λωρίδες πάχους 4εκ.
-
Βουτυρώνουμε τους κώνους (φόρμακια κορνέ) και τυλίγουμε σε κάθε κώνο απο μία λωρίδα σφολιάτας. Το τύλιγμα το ξεκινάμε απο την μύτη του κώνου και ανεβαίνουμε προς τα πάνω φροντίζοντας στην κάθε στροφή να καλύπτουμε μέρος του προηγούμενου κομματιού ώστε να μην αφήσουμε κενά.
-
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
-
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι τα κορνέ να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν.
-
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και τις βανιλίνες με την κρέμα γάλακτος.
-
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
-
Οταν ζεσταθεί το γάλα το βγάζουμε απο τη φωτιά, παίρνουμε μια κουταλιά και τη ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουν την θερμοκρασία.
-
Ρίχνουμε τα αυγά στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα.
-
Βάζουμε το μίγμα πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
-
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπάζοντάς το με μεμβράνη ώστε να μην κάνει κρούστα η κρέμα.
-
Ετοιμάζουμε την σαντιγύ.
-
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπωλ του μίξερ και χτυπάμε αρχίζοντας με χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας σταδιακά μέχρι να αφρατέψει . Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει και το μίγμα να κάνει κορυφές..
-
Για να γεμίσουμε τα σφολιατένια κορνέ μας, βάζουμε σε σακούλες κορνέ την κρέμα και την σαντιγύ και γεμίζουμε πρώτα με την κρέμα και προσθέτουμε την σαντιγύ.
-
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Πηγή:saborconna.blogspot.ca