Crème brûlée πορτοκαλιού με κρέμα γάλακτος

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα

Υλικά:

1. 6 μεγάλους κρόκους αυγών

2. 1/3 φλιτζ. ζάχαρη

3. 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

4. 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

5. 3 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

6. 6 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C στις αντιστάσεις.

2. Θα χρειαστούμε 6 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια για crème brûlée. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6-7 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν αχνό κίτρινο χρώμα και υφή κρέμας. Προσθέτουμε (συνεχίζοντας το χτύπημα) την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το λικέρ.

3. Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου τα πυρίμαχα μπολάκια και ισομοιράζουμε την κρέμα. Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί μέχρι τη μέση των μπολ και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 40′, έως ότου, όταν αγγίζουμε το κέντρο της κρέμας, η επιφάνειά του να τρέμει μεν ελαφρά, αλλά να μην υποχωρεί.

4. Βγάζουμε τα μπολ από το μπεν μαρί (ταψί με νερό) και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο (διατηρούνται μέχρι 3 ημέρες).

5. Πριν τις σερβίρουμε, πασπαλίζουμε κάθε crème brûlée με 1 κ.σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή, γιατί καραμελώνει καλύτερα) και καίμε με φλόγιστρο ή, αν δεν έχουμε, τα τοποθετούμε κάτω από δυνατό γκριλ με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στη ζάχαρη.