Κουλουράκια μαστίχας


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ή φρέσκο γάλακτος
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • περίπου 550γρ αλεύρι μαλακό (τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια)
  • 3/4 κουταλιάς γλυκού μαστίχα (κοπανισμένη στο γουδί με λίγη ζάχαρη)
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 και μισή κουταλιά γλυκού baking powder

Για το άλειμμα:

  • 1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

 

 

Εκτέλεση

Χτυπάτε το μαλακωμένο βούτυρο στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά σταδιακά. Προσθέστε τη μαστίχα, το γάλα, το baking και λίγο λίγο το αλεύρι. Θα πάρει μισό κιλό και λίγο ακόμα (1/2 κούπα), όσο να μην κολλάει στα χέρια. H ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να ξεκολλάει ελαφρά από τα τοιχώματα του μπολ. Δεν θα μαζευτεί γύρω από τον γάντζο, σαν τη ζύμη του ψωμιού. Αρχίστε να πλάθετε τα κουλουράκια σας. Τοποθετείστε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε προσεκτικά με τον αραιωμένο κρόκο αυγού. Ψήστε στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20-25 λεπτά).

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr