Πορτοκαλόπιτα

Τέλεια μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα!!!!  Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε….

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

  • 1 ποτήρι λάδι (1/2 ελαιόλαδο 1/2 καλαμποκέλαιο)

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 1 βανίλια

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια

σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερό

  • 2 ποτήρια ζάχαρη

  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια

  • λίγο λεμόνι

Πως φτιάχνουμε την πορτοκαλόπιτα :

  1. Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας απο τη συσκευασία και τα αφήνουμε στον πάγκο μας, να ξεραθούν.

  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα και βράζουμε για 10 λεπτά (απο τη στιγμή βρασμού).

  3. Οταν σβήσουμε το σιρόπι μας, προσθέτουμε το λεμόνι. 

  4. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

  6. Παίρνουμε τα ξεραμένα φύλλα κρούστας και τα σπάσε σε πολυ μικρά κομμάτια σε ενα μπωλ.

  7. Στο μπωλ του μιξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.

  8. Προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά, το μπέικιν και τη βανίλια.

  9. Ρίχνουμε το τριμμένο φύλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  10.  Βάζουμε το μίγμα μας σε ταψάκι περίπου 28 εκ.

  11. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσει.

  12. Βγάζουμε απο το φούρνο και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε επάνω του το χλιαρό/κρύο σιρόπι.

  13. Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό μας.

.

.

Πηγή:saborconna.blogspot.ca