Πουτίγκα με μαρμελάδα βερίκοκο!

Είναι μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή,  γεμάτη άρωμα!!

Υλικά:

  • 4 κρόκοι αυγών

  • 2 ασπράδια αυγών

  • 100 γραμμ. ζάχαρη

  • 400 ml γάλα

  • 6 φύλλα άοσμη ζελατίνη

  • 100 γραμμ. μαρμελάδα βερίκοκο

  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπήστε τους κρόκους με τα 2/3 (περίπου 66 γραμ.) της ζάχαρης.

Βάλτε το μείγμα σε μπέν μαρί επάνω από νερό που βράζει, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ώσπου να γίνει μία πηχτή κρέμα.

Μουλιάστε τη ζελατίνη, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ανακατέψτε την μέσα στη ζεστή κρέμα ώσπου να διαλυθεί.

Περάστε από σήτα τη μαρμελάδα βερίκοκο και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας στην κρέμα.

Αδειάστε την κρέμα σε ρηχή φόρμα ή μπολ και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Βγάλτε από το ψυγείο και ξεφορμάρετε επάνω σε πιατέλα σερβιρίσματος. 

Χτυπήστε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέστε λίγο-λίγο την κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτη μαρέγκα.

Καλύψτε την πουτίγκα με τη μαρέγκα και διακοσμήστε την με λεπτή γραμμή από την υπόλοιπη μαρμελάδα.

Μπορείτε επίσης να περιχύσετε  με μια κουταλιά μαρμελάδα το κομμάτι που θα κόψετε για να σερβίρετε.