Τρίχρωμη μούς σοκολάτας

Ένας γλυκός πειρασμός, που δεν μπορεί κανένας να αντισταθεί!!

Τρεις διαφορετικές σοκολάτες σε ένα ποτήρι προσφέρουν ένα εντυπωσιακό, ανάλαφρο και ιδιαίτερα γευστικό γλυκό.

Υλικά:

  • 6 κρόκοι αυγών

  • 6 ασπράδια αυγών

  • 120 γραμμ. ζάχαρη άχνη ( χωρισμένη σε τρία ίσα μέρη )

  • 400 ml. Κρέμα γάλακτος

  • 3 φύλλα ζελατίνης

  • 80 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 80 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος

  • 80 γραμμ. άσπρη σοκολάτα

  • 2 κουταλιές λικέρ τσέρι μπράντι

  • 2 κουταλιές Γκράν Μαρνιέ

  • 2 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής:

1.      Χτυπήστε με μίξερ τους κρόκους με το 1/3 της ζάχαρης ( 40 γραμμ. ), ώσπου να ασπρίσουν.

2.      Χτυπήστε τους κρόκους σε μαρέγκα, προσθέτοντας λίγο-λίγο άλλο 1/3 από την ζάχαρη ( 40 γραμμ. ). Βάλτε  τη μαρέγκα στο ψυγείο.

3.      Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνει σαντιγί και βάλτε την στο ψυγείο.

4.      Μουλιάστε την ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και διαλύστε την στο τσέρι μπράντυ.

5.      Λιώστε την άσπρη σοκολάτα σε μπέν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέστε 1/3 από τους κρόκους ( 2 κρόκους ) και την λιωμένη ζελατίνη ανακατεύοντας συνεχώς.  Προσθέστε απαλά το 1/3 της σαντιγί και το 1/3 της μαρέγκας. Βάλτε το μείγμα σε μπολ ή σε ποτήρια σερβιρίσματος και βάλτε το στο ψυγείο.

6.      Λιώστε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπέν μαρί, προσθέστε 1/3 από τους κρόκους ανακατεύοντας, προσθέστε απαλά το 1/3 της σαντιγί, το 1/3 της μαρέγκας και το λικέρ Γκράν Μαρνιέ, ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθεί. Βάλτε το μείγμα στο μπολ ή στα ποτήρια σερβιρίσματος πάνω στην προηγούμενη στρώση και βάλτε το πάλι στο ψυγείο.

7.      Λιώστε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί. Προσθέστε απαλά την υπόλοιπη σαντιγί και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  Βάλτε το νέο μείγμα στο μπολ ή στα ποτήρια σερβιρίσματος πάνω στο προηγούμενο και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Διακοσμείστε με τρουφάκια, σταγόνες σοκολάτας, ξύσμα σοκολάτας, τριμμένα μπισκοτάκια ή ότι άλλο σας αρέσει.