Σαλάτα του Σεφ

Μια λαχταριστή σαλάτα για τα ζεστά μεσημέρια που το μαγείρεμα είναι μπελάς! Εκτός από νοστιμιά μας προσφέρει πολλά αντιοξειδωτικά σημαντικά για την υγεία μας!

 

Υλικά:

150 γρ. λεπτές φέτες ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
φύλλα σαλάτας (μαρουλόφυλλα, τρυφερό σπανάκι, ρόκα)
2 αγγουράκια σε λεπτές φέτες
4 βρασμένα αυγά κομμένα σε φέτες
2 μέτριες ντομάτες σε φετάκια
4 φέτες τυρί για σάντουϊτς γκούντα ή τσένταρ σε τετραγωνάκια ή μακρόστενα.

Dressing:

6 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλάκι μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

 

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζετε το dressing. Βάζετε το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι σε μια σαλατιέρα και τα χτυπάτε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε στη σαλατιέρα το ζαμπόν, τα σαλατικά, τα αγγουράκια, τις ντομάτες και το τυρί και τα ανακατεύετε καλά για να πιάσουν dressing παντού. Γαρνίρετε τη σαλάτα με τα αυγά και τη σερβίρετε.