Σαλάτα με φέτα, ρόκα και αυγά
Υλικά για 4 άτομα:
- φύλλα από ένα μαρούλι
- 2 ματσάκια ρόκα
- 200γραμ. τυρί φέτα
- 4 αυγά βρασμένα
- 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- Χυμό 1 λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε σε τέταρτα και τη φέτα σε κύβους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά και τη φέτα και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με ένα σέικερ το ελαιόλαδο , το λεμόνι και συμπληρώνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Tip: Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη βινεγκρέτ με μείγμα αρωματικών βοτάνων.